שחיקה נפשית

שיתוף המאמר:

כשאנחנו מדברים על המושג "שחיקה נפשית" אנחנו חושבים עליו בהקשר של עולם העבודה – שחיקה נפשית כתגובה ללחצים מתמשכים במקום העבודה. במאמר זה נתייחס בקצרה גם לשחיקה במקום העבודה וגם לשחיקה בחיים האישיים.

שחיקה במקום העבודה

שלושת הסימנים העיקריים של שחיקה נפשית במקום העבודה הם:

  • תשישות רבה – אובדן אנרגיה, דלדול, תשישות ועייפות.
  • רגשי ציניות וניתוק מהעבודה – עמדות לא הולמות כלפי לקוחות, עצבנות, אובדן עניין, תגובות ציניות וחסרות סבלנות.
  • תחושת חוסר יעילות וחוסר הישג – ירידה בפרודוקטיביות, דחייה של משימות, תחושת חוסר משמעות, מורל נמוך וקושי להתמודד עם האתגרים שבעבודה.

תחושת שחיקה קשורה באופן הדוק לבריאות. מצד אחד בריאות לקויה עלולה להוביל להתפתחות תחושת שחיקה ומצד שני שחיקה עלולה להוביל להידרדרות בבריאות. שחיקה נמצאה קשורה לתשישות, לכאבי ראש, לעייפות כרונית, להפרעות במערכת העיכול, למתח שרירים, ליתר לחץ דם, להפרעות שינה, לעלייה במשקל, למחלות קרדיווסקולריות ולעלייה בסיכון לאשפוזים על רקע פיזי או נפשי.

גורמים לשחיקה נפשית במקום העבודה

  • עומס עבודה – לאורך זמן, עומס עבודה מדלדל את היכולת לעמוד בדרישות התפקיד, לא מאפשר הזדמנות ראויה לנוח, להתאושש ולהחזיר את האיזון. לעומת זאת, עומס עבודה בר קיימא מאפשר הזדמנויות להשתמש ביכולות הקיימות, לפתח מיומנויות חדשות ולהרגיש אפקטיבי במקום העבודה.
  • שליטה – חשוב שנרגיש בעלי השפעה על ההחלטות שמתקבלות במקום העבודה שלנו, שנחווה אנטומיה מקצועית ושנהיה עם גישה למשאבים שעוזרים לנו לעשות את עבודתנו נאמנה. אלמנטים אלו עוזרים לנו להרגיש מעורבים במקום העבודה ולכן מפחיתים במידת השחיקה.
  • תגמול – כמו שכולנו יודעים, קיים קשר ישר בין חיזוק לבין התנהגות האדם. חיזוק חיובי יכול להיות ברמה החומרית אבל הוא בהחלט יכול להיות גם חיזוק רגשי או סימבולי. חוסר הכרה בחשיבות שלנו וחוסר תגמול ראוי מגבירים את הפגיעות לשחיקה כיוון שהם יוצרים אצלנו תחושה של חוסר הערכה אלינו ולעבודתנו.
  • קהילה – ממד זה מתייחס לאופי הקשרים בין העובדים. כאשר מקום העבודה מאופיין בחוסר תמיכה, חוסר אמון וקונפליקטים בינאישיים, קיימת סבירות רבה להתפתחות של שחיקה. להבדיל, כאשר קיים שיתוף פעולה בין העובדים והיכולת לפתור קונפליקטים טובה, תחושת השחיקה תיהיה נמוכה יותר.
  • הגינות – הוגנות מתייחסת לשוויון ולצדק חברתי. כאשר אנשים מרגשים שלא מתנהגים אליהם בכבוד הראוי, כאשר תהליך קבלת ההחלטות במקום העבודה נתפס כלא הגון ולא הוגן עלולים להתפתח רגשות של ציניות, כעס ועוינות.
  • ערכים – על פי רוב, ערכים היוו מרכיב משמעותי בבחירה שלנו במקום העבודה ולכן הם מהווים מרכיב חשוב במוטיבציה שלנו לעבוד. המרכיב של ערכים כל כך משמעותי עבורנו עד כדי כך שלפעמים ניתן לו יותר משקל מאשר התגמול החומרי (שכר) שנרוויח. כאשר קיים קונפליקט בין העבודה שלנו לערכים שלנו, אנחנו נמצא את עצמנו בקונפליקט בין העבודה שאנחנו רוצים לעשות לבין העבודה שאנחנו נדרשים לבצע. לאורך זמן, קונפליקט שכזה יפגע במוטיבציה לעבודה ולפיכך יוביל לשחיקה.

שחיקה בחיים האישיים

למרות שאנחנו רגילים לחשוב על שחיקה במקום העבודה, היא בהחלט יכולה להתרחש גם בחיים האישיים שלנו. שחיקה עלולה להתרחש כאשר אנחנו מרגישים שאנחנו לא יכולים לעמוד בקצב הדרישות האינסופי של החיים וכאשר אנחנו סחוטים רגשית. אנחנו יכולים להרגיש פחות מוטיבציה, ציניים, ממורמרים, מנותקים ותשושים. שחיקה מונעת מאיתנו להיות פרודוקטיביים ואופטימיים. ההשפעות של שחיקה עלולות לפגוע בבית, בעבודה ובחיי החברה.

שחיקה נפשית – ד"ר ענבר כהן טיפול נפשי ממוקד

כיצד להתמודד עם שחיקה בחיים האישיים?

כמובן שהטוב ביותר הוא לפתור את גורמי הלחץ והשחיקה. העניין הוא שלעיתים השחיקה נובעת מסיטואציות מתמשכות שאין ביכולתנו לפתור, לדוגמא טיפול בהורים מבוגרים או קושי בהחלפת מקום העבודה.
במצבים כאלו כדאי לאמץ את ההבנה שכדי שנצליח לשגשג בחיים שלנו לא צריך לחכות למצב בו הכל יהיה מושלם ונהיה מאושרים בכל רגע ורגע בחיינו. החוכמה הגדולה היא להישאר מאוזנים ואפילו לפרוח גם בתקופות המאתגרות שאנחנו חווים. אנחנו יכולים להתחבר לתחושה של מטרה בחיים, לבנות מערכות יחסים משמעותיות, להכיר ולהעריך את ההישגים שלנו ולחוות רגשות חיוביים גם כאשר לא הכל מסתדר כמו שהיינו רוצים.

  • מודעות עצמית – התמודדות יעילה עם שחיקה נפשית מתחילה קודם כל בהכרה בבעיה. להיות נוכחים בהבנה שקשה לנו, שאנחנו מותשים ולהיות מוכנים כדי לנוע בכיוון אחר – כזה שקשוב לצרכים שלנו ומוכן לפעול למען עצמנו. לבקש עזרה ממשפחה ומחברים קרובים ולהסביר להם במה קשה לנו ובמה אנו צריכים עזרה. פנייה לייעוץ ותמיכה מקצועית היא גם כיוון מומלץ ביותר.
  • פיתוח הרגלים חיוביים – פיתוח הרגלים שמגנים עלינו משחיקה. שינה איכותית, תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה הם הגורמים הראשונים שיש לאזן. להשקיע זמן בטיפוח עצמי, אהבה עצמית והעצמה אישית – ברמה הפיזית, הרגשית והרוחנית.
  • לעבוד חכם – עשות סידרי עדיפויות ולצאת מנקודות הנחה שלא תמיד נספיק לעשות הכל. לתכנן, לנהל נכון את הזמן ולפעול חכם. להאציל סמכויות ולדעת לשחרר שליטה ולהיעזר באחרים.
  • איזון בין עבודה לחיים אישיים – שמירה על גבולות ברורים בין זמן עבודה לזמן אישי – בסיום יום העבודה להשאיר את העבודה בעבודה. בזמן האישי להקדיש זמן לפיתוח תחביבים אישיים ופעילות שעות פנאי. עיסוק בפעילויות שמביאות שמחה ותחושת משמעות יעזור לנו להיטען מחדש ולחזור לעבודה בכוחות מחודשים. ברמה האישית חשוב לדעת לשים גבולות גם למשפחה ולאנשים שיקרים לנו. צריך לזכור את הכלל – כולם חשובים וגם אנחנו חשובים! לדעת כמה אנחנו יכולים לטפל ולתת לאחרים ומתי הזמן שלנו לשים גבול ולתת לעצמנו.
  • תמיכה חברתית – תמיכה חברתית נמצאה קשורה לבריאות נפשית ואפילו לבריאות פיזית. בהתמודדות עם שחיקה לתמיכה חברתית תפקיד מפתח. אין דרך להדגיש עד כמה חשוב להשקיע בטיפוח קשרים עם חברים, בני משפחה ועמיתים למקצוע. הקשרים החברתיים שלנו מספקים לנו מקום לשתף ולהתאוורר, להתייעץ, לבלות ואם צריך אז גם עזרה קונקרטית של ממש.
  • טכניקות לניהול מתח – תרגול קבוע של מיינדפולנס, ביצוע תרגילי נשימה, טכניקות הרפיה ודימיון מודרך הם דרכים יעילות להפחית את המתח הנפשי שלנו. גם פעילות ספורטיבית יכולה לסייע בעניין הזה. ההמלצה הטובה ביותר היא להתנסות בטכניקות השונות ולהחליט מה הכי עובד לנו.
  • הערכה מחדש – אם אנחנו מרגישים שניסינו הכל ועדיין אנחנו שחוקים, כדאי שנבצע הערכה מחדש – למה בחרנו לעשות את מה שאנחנו עושים? מה המוטיבציה שלנו? הערכים שלנו? האם הערכים שלנו השתנו עם השנים? למה אנחנו זקוקים בשלב הזה של חיינו? איך היינו רוצים להרגיש במקום מה שאנחנו מרגשים עכשיו? מה הצעדים הקטנים שאנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לנוע לכיוון הרגשות הללו? אפשר לעשות את החקירה הזו לבד, עם חברים תומכים או לפנות ליעוץ מקצועי.

Maslach, C., & Leiter, M. P. (2016). Understanding the burnout experience: recent research and its implications for psychiatry. World psychiatry, 15(2), 103-111

 

ד"ר ענבר כהן בעלת ניסיון רב בליווי אנשים המתמודדים עם תחושת תקיעות ושחיקה. תהליך העבודה עם ד"ר ענבר כהן הוא תהליך קצר יחסית, יעיל וממוקד. המפגשים מעצימים ומחברים את האדם לכוחות וליכולות הקיימים בו. במידה ואתם או מישהו שיקר לליבכם מתמודד עם תחושת שחיקה, אתם מוזמנים ליצור קשר עם ד"ר ענבר כהן ולקיים שיחת התייעצות ותאום פגישה. צלצלו למספר הטלפון 052-6909091 או השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם.

 

לקבלת פרטים ותאום פגישה ראשונית עם ד"ר ענבר כהן השאירו פרטים או צלצלו לטלפון שמספרו 052-6909091

עקבו אחרי:
עוד עמודים בנושא:

גם מסע של אלף מיילים מתחיל בצעד אחד קטן....

דילוג לתוכן