ראשי » מערכת יחסים הרסנית
הלוואי שלא היה כך, אבל רובינו נחווה קשיים בשלב כלשהו בקשר הזוגי שלנו. לפעמים אנו ניפגע וגם לפעמים אנו נפגע. זה טבעי. אם כך, איך אפשר לדעת מתי זה מוגזם? מתי אלו קשיים נורמטיביים בזוגיות ומתי מערכת היחסים עלתה על נתיב לא בריא של הרס וחורבן?
מערכת יחסים הרסנית נמדדת לאורך זמן. במערכת יחסים רעילה, לא מדובר על אירוע אחד בו אחד מכם חצה את הגבול והתנהג בצורה לא ראויה. במערכת יחסים הרסנית יש חזרתיות של התנהגויות שפוגעות בצד אחד או בשני
הצדדים בקשר. הטחת האשמות, נוקשות, חוסר הבעת חמלה, אדישות, הזנחה, זלזול, הקטנה, רשעות, שקרים ומניפולציות הם רק דוגמאות למגוון ההתנהגויות שייקחו את הקשר לנתיב הרסני.
הבעיה היא שפעמים רבות ההתנהגות הזאת מחלחלת לאורך זמן. קשה לאתר אותה בהתחלה והתחושה הכללית היא, שלמרות הקשיים, עדיין קיימת אהבה ונורמליות. פעמים רבות ההתפכחות מגיעה רק בשלבים מאוחרים יותר, אז הפגיעה היא כבר קשה וכואבת.
קיימים מגוון רב של ביטויים של מערכות יחסים הרסניות. הקיצוניות ביניהם הן כאלה שמערבות התעללות פיזית, רגשית, מילולית, מינית או כלכלית. במקרים כאלה קל (יחסית) להרים דגל אדום ולהגיד שמשהו כאן הרסני ואף מסוכן. העניין שהוא שלפעמים ההתנהגויות הבעייתיות לא כל כך גלויות או לא כל כך מוכרות בקהל הרחב כהתנהגויות הרסניות. לדוגמא, כאשר בן-הזוג מגונן יתר על המידה על בת הזוג ולא מאפשר לה עצמאות והתפתחות, כאשר בן-הזוג מתנשא, דומיננטי ומקטין את בת -הזוג. כאשר בת-הזוג תלויה, יתר על המידה, ברמה הפיזית או הרגשית בבן-זוגה. סוג נוסף של התנהגות הרסנית בזוגיות היא כאשר אחד מבני-הזוג מועל באמון שאמור להיות קיים בזוגיות: משקר, מחביא, מעמיד פנים ומסלף עובדות. גם חוסר התחשבות, אדישות, חוסר אכפתיות כלפיי הרגשות, דה-לגימציה לרגשות, המחשבות והצרכים של בת-הזוג הם התנהגויות פוגעות עד כדי התעללות ממש.
אם נחקור מה קורה מתחת לפני השטח, פעמים רבות נגלה שהסיפור הוא סיפור של שליטה. זו אינה אהבה אלא יותר צורך לשלוט ולקבל מילוי של הצרכים האישיים מבת-הזוג. אין באמת ראייה שלה מתוך עייניים אוהבות שרואות אותה כאדם נפרד בעל צרכים, רצונות ודעות נפרדים.
חשבו על החברים שלכם – יש חברים שמרימים אותכם רגשית ואנרגטית. בנוכחותם אתם מרגישים טוב כלפיי עצמכם וכלפי החיים. לעומת זאת, יש חברים שבנוכחותם אתם פחות מדברים, פחות נראים, יותר מכונסים, יותר מודעים לעצמכם – על קשייכם ועל חסרונותיכם.
חברים יכולים לעורר בנו כל מיני חלקים שקיימים בתוכנו.
באופן זהה, בן – הזוג יכול לעורר חלקים שונים שקיימים בתוכנו. בדקו עם עצמכם – מי אתם בתוך הזוגיות הנוכחית? האם אתם אוהבים את עצמכם כפי שאתם בתוך הזוגיות? האם אתם מזהים את עצמכם? האם זו מערכת היחסים שייחלתם לעצמכם? איך אתם מרגישים בתוך מערכת היחסים – אהובים ואוהבים או דואגים וכלואים? כך רציתם להתנהג בתוך מערכת היחסים שלכם? האם כך רצית שיתנהגו אליכם?
התבוננות אמיתית ותשובות כנות לשאלות אלו יתנו את התשובה לשאלה האם הזוגיות הזו בריאה לכם.
אם שימים לב שאתם בודדים בתוך מערכת היחסים, שאתם מרגישים מפוחדים, כלואים, מושפלים או כל רגש שלילי אחר – דעו שהדברים לא אמורים להיות כך. זהו לא מצב בריא ובטח ובטח שאתם ראויים ליותר מכך.
נכון, כפי שכתבנו בהתחלה, בזוגיות יש עליות ומורדות, אבל אם רוב הזמן אתם מרגישים "בירידה", אם רוב הזמן אתם מתמודדים עם רגשות ותחושות קשות זה הזמן לטפל בבעיה.
באתר תמצאו מידע גם אודות איך לצאת ממערכת יחסים הרסנית, ניהול כעסים, טיפול בחרדה, טיפול בדימוי עצמי נמוך, איך לשלוט בכעסים ועוד.
לפני שעוזבים מערכת יחסים הרסנית חשוב לבדוק האם קיימת סכנה פיזית לך או לילדיך. אפילו אם קיים חשש קטן ביותר, יש ליצור קשר בהקדם עם היחידה למניעת אלימות ברווחה ( 118/ 077-9208560) או עם המשטרה (100).
לד"ר ענבר כהן ניסיון רב בטיפול בהתמודדות עם זוגיות רעילה. זהו אינו טיפול זוגי (לשם כך יש לפנות למטפל שמומחה לטיפול זוגי) אלא טיפול שמתייחס להתמודדות שלכם בתוך מערכת היחסים או, אם תבחרו, בדרך לפרידה. אבני היסוד בעבודה עם ד"ר ענבר כהן הם עבודה מתוך העצמה ומתן מרחב בטוח ומכיל לחקירה עצמית, התנסות, שינוי וצמיחה. העבודה תמיד ממקום של העצמה, אופטימיות ואמונה בכוחות ובמשאבים הקיימים בכולנו.
לבדיקת התאמה וקביעת פגישה ראשונה צלצלו לטלפון שמספרו 052-6909091 או השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם.
לקבלת פרטים ותאום פגישה ראשונית עם ד"ר ענבר כהן השאירו פרטים או צלצלו לטלפון שמספרו 052-6909091
גם מסע של אלף מיילים מתחיל בצעד אחד קטן....
לאו דזה
תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינם מספיקים כדי לבצע אבחון מקצועי ואינם מהווים תחליף להתייעצות מקצועית או טיפול עם איש מקצוע. קבלת החלטה או עשיית פעולה על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. ההמלצה בכל מקרה של ספק היא ברורה – להיפגש עם איש מקצוע (עובד סוציאלי, פסיכולוג, פסיכיאטר) ולהתייעץ על דרכי טיפול מתאימים. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות לד"ר ענבר כהן. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב של ד"ר ענבר כהן וללא קישור לאתר זה.
התכנים המוצגים באתר מנוסחים בלשון זכר/נקבה, יחיד/רבים, מטעמי נוחות אך מיועד לכל המגדרים.
© כל הזכויות שמורות לד"ר ענבר כהן
Produced by Webzilla