איך לנהל כעס?
ישנם אנשים שנוטים לכעוס ולהתעצבן יותר מאחרים – הם כועסים מהר יותר ורמת הכעס שלהם נוטה להיות יותר גבוהה ואינטנסיבית יותר ביחס לאדם הממוצע. חשוב לדעת, שכעס אינו תמיד דבר מוחצן. ישנם אנשים שלמרות שהם נוטים לכעוס ולהתעצבן הם אינם צועקים או מחצינים את כעסם אלא הם רוב הזמן זועפים, מחמיצים פנים ועצבניים.
הסיבה לכך שישנם אנשים שממהרים לכעוס יותר מאחרים אינה ידועה עדיין בוודאות.
ישנם גורמים שונים הנחשדים כמשפעים על הנטייה לכעוס: גורמים גנטיים, גורמים פזיולוגים וכן גורמים חברתיים–תרבותיים שונים. אסכולות פסיכולוגיות שונות מציעות הסברים מגוונים לתופעה: ישנה סברה כי רקע משפחתי משחק תפקיד - אנשים שמבטאים את כעסם בצורה לא בריאה, מגיעים לעיתים ממשפחות בהם קיים קושי להביע רגשות. סברה פסיכולוגית נוספת היא שאנשים שנוטים לכעוס יותר מאחרים הם בעלי סף תסכול נמוך. משמעות הדבר היא שהיכולת שלהם להכיל תסכול נמוכה – הם מרגישים שהם לא אמורים להתמודד עם אי נוחות, טרדות וקשיים.
כך או כך, תהייה הסיבה אשר תיהיה, מגיע שלב בחיי האדם שעליו לקחת את האחריות בידיים. סיבות (ותירוצים) תמיד קיימים. להישאר עם הסיבות משאיר את האדם במקום תקוע מאוד וללא התקדמות. הדבר הנכון לעשות במקום לשקוע בתירוצים הוא להתרומם מעל הקושי ולקחת שליטה מחודשת על עולמך הרגשי ועל חייך.
האסטרטגיות שיתארו כאן אינן מחליפות טיפול עם איש מקצוע. המטרה היא לפתוח לך את הראייה לאלנטרנטיבות התנהגותיות אחרות כך שתוכל להתנסות בהתנהגויות חדשות שעושויות להוביל לתוצאות אחרות.