ראשי » איך לעזור למישהו בהתקף חרדה?
לראות אדם שיקר לנו מתמודד עם פחד שאינו בהלימה לסכנה בעולם האמיתי זה מתסכל ומדאיג. הפחד, ההסתגרות וההימנעות מהחיים גורמת לנו רצון להתגייס ולעזור. אנחנו מנסים לגלות את שורש הפחד, מסבירים בהיגיון, מלווים ותומכים אבל לא רואים פרי למאמצנו. מה כן ניתן לעשות? להוות מקור להקשבה ותמיכה ולקבל שיש דברים שהאדם צריך לעשות בעצמו. מאמר הזה מוקדש לבני-הזוג, חברי משפחה או חברים לאנשים שמתמודדים עם התקפי חרדה ורוצים לעזור.
דברו עם האדם וגלו ביחד את הסימנים שמבשרים את התחלת התקף החרדה.
חשוב מאוד לדבר עם האדם כשהוא רגוע ולהבין איתו כיצד הוא רוצה שיעזרו לו בזמן התקף החרדה. אתם יכולים לשבת ביחד ולתכנן מה הדברים שהוא רוצה לשמוע בזמן התקף חרדה – מה המשפטים שיחזירו אותו לשיפוט תקין, כיצד הוא רוצה שייתחסו אליו, האם יש תרופת S.O.S שהוא רוצה שתזכירו לו ליטול, לתרגל ביחד טכניקות נשימה או תרגילים פיזיים שמרגיעים אותו. במידה והאדם מתחבר לטכניקות נשימה או דימיון מודרך, חשוב לתרגל אותם בזמני רוגע. ככל ששניכם תתרגלו את הטכניקות בצורה אוטומטית כך יהיה קל יותר לתרגל אותם בזמן התקף החרדה.
עם זאת, שימו לב שאתם לא מדברים כל הזמן על החרדה והקשיים איתם הוא מתמודד. אל תתנו לחרדה "לצבוע" את כל הקשר שלכם. שימרו על קשר בריא שרואה בחבר אדם עם כוחות והתעניינו בכל התחומים הרגלים של החיים.
כבדו את הרגשות של הזולת. זה לא באשמתם והם לא עושים זאת בכוונה. אמירה בסגנון "הגזמת, זה מפחיד???" לא תעזור פה. גם להסביר הסברים הגיוניים ולנסות לשכנע לא יעזור בהתמודדות עם חרדה. פחדים אלו הם מעבר להיגיון ולחשיבה המודעת. לא יעזור להלחיץ אותם להתמודד ישירות עם הפחדים. חשוב לזכור שהפחד שהם חווים הוא אמיתי עבורם והם לא בחרו בו. לכן הדבר הנכון הוא להיות סבלניים, חסרי שיפוטיות, לבוא בגישה של נעימות ונחמדות, להקשיב לרצונות ולקחת דברים בקצב שמרגיש להם בסדר. קראו על חרדה (ראה מאמרים ) והבינו את התופעה. צריך לקבל את העובדה ששינויים מתרחשים בצורה הדרגתית ולכן אין סיבה להיות מתוסכלים כאשר השינוי לוקח זמן.
בזמן התקף החרדה הישארו רגועים. הזכירו לעצמם ולאדם היקר לכם שכנראה הוא מתמודד עכשיו עם התקף חרדה, ובדומה לקודמיו, גם התקף זה יעבור ויחלוף. היו עוגן לשלווה ולביטחון שלכם ביכולת של האדם לעבור את גל החרדה.
התמודדות עם חרדה מתישה והרבה פעמים מלווה בתחושה של אכזבה עצמית, יאוש ובושה. חזקו את האדם על צעדים קטנים שהצליח להתקדם בהם. שקפו לו שאתם מאמינים בו ושעם הזמן והתרגול הנכון הוא יצליח להתגבר על הקושי.
טפלו בעצמכם, לחיות עם אדם שמתמודד עם חרדות עלול להיות קשה ומציף ולכן חשוב מאוד שתזכרו גם להקדיש זמן ואנרגיה לעצמכם. המשיכו לעשות פעילויות שאתם אוהבים, היפגשו עם חברים וטפחו תחביבים שמעניינים אותכם. קבעו גבולות לעצמכם – כמה אנרגיה, זמן ומקום אתם יכולים להקדיש לטיפול באדם. העזרו גם אתם בחברים – מצאו חבר שאתם סומכים עליו ושתפו אותו בהתמודדות שלכם. במידת הצורך, פנו לטיפול מקצועי כדי לברר כיצד למצוא איזון ושלווה גם לעצכמם.
אם אתם מבחינים שהחרדה מתחילה לפגוע באורך החיים של האדם עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית. חלק מהאנשים ירגישו בנוח לפנות לרופא המשפחה ולבקש טיפול תרופתי, חלק מהאנשים יעדיפו רפואה משלימה וחלק יעזרו בטיפול שיחתי עם איש מקצוע. החשוב הוא שלחרדה יש פיתרון. ממש כך. אין טעם לסבול סבל מיותר וההשלכות של חרדה לא מטופלת לאורך זמן עלולות להיות קשות. בררו עם האדם מה ערוץ הטיפול המועדף עליו ועזרו לו להיכנס למסלול טיפול והחלמה מחרדה.
במידה ומישהו שיקר לכם מתמודד עם התקפי חרדה אתם מוזמנים ליצור קשר עם ד"ר ענבר כהן. לד"ר ענבר כהן ליוותה בהצלחה רבה הרבה מאוד אנשים שמתמודדים עם חרדות שונות. לפסיכולוגיה כלים רבים לטיפול בחרדה ולכן אין טעם להמשיך עם הסבל המיותר. צרו קשר עוד היום כדי ליצור את השינוי המיוחל ולהחזיר את השלווה והבריאות לחיים. המפגשים פרונטליים או דרך הזום ומתבצעים על ידי ד"ר ענבר כהן בלבד.
לתיאום פגישה התקשרו לטלפון מספר 052-6909091 או השאירו פרטים בטבלה מטה, ונחזור אליכם בהקדם.
לקבלת פרטים ותאום פגישה ראשונית עם ד"ר ענבר כהן השאירו פרטים או צלצלו לטלפון שמספרו 052-6909091
גם מסע של אלף מיילים מתחיל בצעד אחד קטן....
לאו דזה
תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינם מספיקים כדי לבצע אבחון מקצועי ואינם מהווים תחליף להתייעצות מקצועית או טיפול עם איש מקצוע. קבלת החלטה או עשיית פעולה על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. ההמלצה בכל מקרה של ספק היא ברורה – להיפגש עם איש מקצוע (עובד סוציאלי, פסיכולוג, פסיכיאטר) ולהתייעץ על דרכי טיפול מתאימים. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות לד"ר ענבר כהן. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב של ד"ר ענבר כהן וללא קישור לאתר זה.
התכנים המוצגים באתר מנוסחים בלשון זכר/נקבה, יחיד/רבים, מטעמי נוחות אך מיועד לכל המגדרים.
© כל הזכויות שמורות לד"ר ענבר כהן
Produced by Webzilla